Silves was de vroegere hoofdstad van de Algarve, Portugal


Silves was de vroegere hoofdstad van de Algarve. In de tijd dat de Moren dit deel van Zuid –Europa overheersten, was het stadje Silves de hoofdstad van de Algarve. In bouw, belangrijkheid en uitstraling kon het zich meten met de weelderige steden in het Spaanse Andalusië. Bij voorbeeld Sevilla en Cordoba waar u het befaamde Al Hambra kunt bezoeken.

De stijl van bouwen vindt u terug in Silves. Met haar originele stadsmuren en restanten van het kasteel dat zeker een bezoek waard is.

Silves, Algarve, Portugal

Silves, vestingstad vol van cultuur – Ook bekend om Frango Piri-Piri

Hoewel circa 200 jaar geleden de stad door een aardbeving voor een groot deel verwoest is, zijn deze stadsmuren en kathedraal bewaard gebleven. Het stadje en de omgeving heeft zijn charme en uitstraling zeker behouden. Het is een toeristische trekpleiter. Silves was de vroegere hoofdstad van de Algarve, Portugal.

Silves, Algarve, Portugal

Op het terras voor het kasteel speelt men in de zomer op zondagmiddag Braziliaanse muziek. En binnen de kasteelmuren worden vaak exposities gehouden. Het bezoeken van het Middeleeuwse festival in augustus is zeker de moeite waard. Zo ook het Bierfestival, voor de liefhebbers. In de vele authentieke restaurants kunt u van velerlei gerechte genieten. Zoals de Cataplana terwijl u luistert naar de bekende Fado volksmuziek. Silves ligt op slechts 15 minuten rijden vanaf uw appartementen in Carvoeiro. Maar ook een belevenis is het maken van een prachtige boottocht vanaf de boulevard van Portimao. Stroomopwaards over de rivier de Arade helemaal tot de bekende Ponte Romana in het rustieke stadje Silves. U kunt een paar uur door het stadje wandelen, de prachtige kerk op de heuvel bezoeken. Maar er is ook voldoende tijd om een bezoek aan het kasteel te brengen. Dan bent u vast wel moe en pikt u een terrasje of gaat u een lekker kipje eten in een van de vele restaurants.