Omgeving Algarve, ten westen van Faro.


 

Carvoeiro – gezellig en levendig dorp aan zee.

Omgeving Algarve ten westen van Faro. In het Westen van de Algarve, Portugal ligt het gewilde plaatje Carvoeiro. Een heerlijk gezellig dorp dat erg veel vakantiegangers en overwinteraars trekt. Van oorsprong een vissersdorp met vele kleine vissersbootjes op het zandstrand en met een veelheid aan leuke kleine restaurants, terrasjes en winkeltjes.
Lees meer over Carvoeiro, Algarve

Ferragudo met het mooie Praia Grande aan de kust van de Algarve, Portugal.

Aan de rivier de Arade en op 8 minuten rijden vanuit Carvoeiro ligt het dorp Ferragudo, een heerlijk rustiek dorp dat erg veel van haar originaliteit heeft behouden. Een vissersdorp met vele kleine vissersbootjes in de getijdehaven en met een veelheid aan visrestaurants langs de boulevard. Op een vaste zondag in de maand wordt hier een rommelmarkt gehouden, een echte car boot sale.
Lees meer over Ferragudo, Algarve

Monchique. kunstnaarsdorp in de heuvels.

Het marktplaatsje Monchique is vooral bekend vanwege haar ligging op 458 m hoogte en het bijzondere uitzicht. Op het hoogste deel van de berg, bij het plaatsje Foia bevinden zich picknick tafels en banken om onder het genot van een hapje en drankje te genieten van het prachtige uitzicht.
Lees meer over Monchique, Algarve

Portimão. Havenstad aan de rivier de Arade – Praia da Rocha van Portimao.

Portimão is, na Faro de tweede grotere stad van de Algarve en de grootste commerciële havenstad. Ook de grootste sardinevloot van Portugal is hier gehuisvest, gelegen aan de monding van de Rio Arade. De visverwerkende industrie vormt daarom een belangrijke bron van inkomsten in deze stad.
Lees meer over Portimão, Algarve

Praia da Rocha met bekende festivals op het strand. – NoSoloÁgua Portimão.

In Praia da Rocha vindt u alles wat een vakantieganger zich zou kunnen wensen. U vindt hier zon, zee, strand, cultuur, een casino en, als u wilt heel veel actie! Aan de autovrije boulevard vindt u vele winkeltjes, bars, restaurants, heerlijke terrasjes, discotheken maar ook meerdere hotels. Ons appartement met zeezicht ligt op loopafstand.
Lees meer over Praia da Rocha, Algarve

Silves

Omgeving Algarve ten westen van Faro. In de tijd dat de Moren dit deel van Zuid –Europa overheersten, was het stadje Silves de hoofdstad van de Algarve. In bouw, belangrijkheid en uitstraling kon het zich meten met de weelderige Spaanse steden in Andalusië, zoals Sevilla en Cordoba waar u het befaamde Al Hambra kunt bezoeken.
Lees meer over Silves, Algarve