Portimão in de Algarve, Portugal – Praia da Rocha strand.


Portimão in de Algarve, Portugal. Na Faro is Portimão de tweede grotere stad van de Algarve.  En de grootste commerciële havenstad. Ook de grootste sardinevloot van Portugal is hier gehuisvest. Deze is gelegen aan de monding van de Rio Arade die die bij Praia da Rocha uitmondt in de Atlantische Oceaan. Hier is ook de grote commerciële jachthaven van Portimao. De visserij en visverwerkende industrie vormt daarom een belangrijke bron van inkomsten in deze stad. Naast te toerisme, natuurlijk.

Portimão, Algarve, Portugal

Wank ook het toerisme is een belangrijke pijler en op velerlei wijze wordt hier veel aandacht aan besteed. Kenmerkend is de nieuwe boulevard van Portimão waarlangs het heerlijk lopen is. En waar de vele terrasjes zeer uitnodigend zijn. Onder de bekende metalen oude brug eet u vis en sardines die ter plaatse worden bereid. 

 

De pier van Portimão, Algarve, Portugal Oud schip in de haven van Portimão, Algarve, Portugal

Rio Arade, uitmondend bij Praia da Rocha

Het bevaren van de oude handelsroute via de rivier de Arade naar de vroegere hoofdstad van de Algarve, Silves is een andere toeristische attractie. In Portimão is het grootste ziekenhuis van de Algarve gevestigd. Men verricht alle specialistische behandelingen. Mocht het nodig zijn, dan kunt u ook terecht in Alvor. In de Clinica Particular, een particulier ziekenhuis waar veelal ook Nederlands wordt gesproken. Ook hier zijn behandelingen veelal door uw verzekering gedekt. Portimão wordt voortdurend gemoderniseerd waarbij het historische karakter zoveel mogelijk bewaard blijft.

Portimão in de Algarve Portugal. Sardinestad van de Algarve, Portugal.

De oude stad Portimão kenmerkt zich door haar gemoedelijke sfeer en vele winkels en restaurants. Het centrum is heel gezellig en biedt vele winkels, terrasjes en restaurants. Maar ook het toeristische gedeelte van de stad, Praia da Rocha geheten, trekt erg veel toeristen en bekijks. Wandelt u eens langs de boulevard en geniet van alles om u heen. In ons appartement www.PortugalAppartement.nl woont u in de directe nabijheid van al dit moois en kijkt u uit op de rivier de Arade en de Atlantische Oceaan.