Het weer in de Algarve, het hele jaar door.


Winterzon en zomerzon. – Heerlijke temperaturen, 3000 uur zon per jaar.

Het weer in de Algarve, het hele jaar door zon. De beste reclamespot die men voor de Algarve heeft bedacht is dat er per jaar niet minder dan 3.000 zonuren zijn. Voor ons Noordelingen is dat precies waarom het gaat; heerlijk bijkleuren, genieten van de weldadige warmte. Fijn overwinteren. Goed voor onze spieren en gewrichten en het gevoel van vrijheid. Ideaal voor overwinteren in een van onze appartementen! En altijd prima weer voor een ronde golf op een van de vele golfcourses die de Algarve rijk is. Voor de liefhebbers van Golfen zijn er drie zeer gewilde courts in de directe nabijheid van de vakantieappartementen. Die van Vale da Pinto, Gramacho en Vale do Milho. In een van de vele goede hotels in de regio is hotel The Tivoli Almansor. Ook zeer gewild voor conferenties en dergelijke, mede door de Skybar met prachtig uitzicht.

Het weer in de Algarve, het hele jaar door.

Onder deze link kunt u de weersvoorspellingen van Faro zien zodat u uw activiteiten kunt gaan plannen. Maar, de Algarve is dè vakantiebestemming van Europa en dat komt mede door het prachtige zonnige weer en de heerlijke temperaturen, ook in de winter.

Natuurlijk heeft ook de Algarve af en toe een goede regenbui nodig, mede omdat de (drink)watervoorziening uit grote stuwmeren komt die door de diverse rivieren worden gevoed. Vele bekende stuwmeren zijn een bezoekje waard. Baragem da Bravoura boven Lagos en Baragem do Funcho/Arade tussen Silves en Sao Bartolomeu de Messines (ook zelf het bezichtigen waard!)

De gemiddelde temperatuur. Het weer in de Algarve het hele jaar door.

Veelal duren die buien nooit erg lang zodat u al snel weer kunt genieten van de weldadige zonneschijn.

Het weer in de Algarve het hele jaar door een verwarmende zon op uw lichaam. Hoe heerlijk kan je het hebben.