Zeiltochten in de Algarve – Zeilboot Huren


Zeilen op de Atlantische Oceaan.

Zeilboot Huren in de Algarve. Zeiltochten in de Algarve. Uw appartement staat in Carvoeiro. Dichtbij Portimao. Vanuit de mooie stad Portimão kunt u ook uw zeilboot huren. Hier ligt ook ons verhuurappartement www.PortugalAppartement.nl . Er zijn vele mogelijkheden om het avontuur op te zoeken. En gebruik te maken van de vele soorten boten die er zijn. Zo kunt u over de rivier de Arade varen naar de stad Silves. Een dagtocht met BBQ op het strand maken en lekker zwemmen en zonnen op prachtige besloten strandjes. Of bij voorbeeld een zeilboot huren. Een van de bedrijven die u daarbij kan helpen en adviseren is Algarve Ocean waarvan we een deel van hun website hieronder plaatsten:

Zeiltochten in de Algarve

Zeilgebied

Vanuit Marina de Portimão bestrijken we een ongekend veelzijdig zeilgebied. Ideaal voor zeiltochten in de Algarve. Van woeste oceaan deining en dolfijnen bij Sagres tot het altijd kabbelende water van de rivier de Arade. Het ligt allemaal binnen het bereik van 1 dag.

De Rio Arade

De rivier is bevaarbaar tot midden in de stad Portimão. En biedt onder alle omstandigheden beschut water waarop het goed spelen is met stroming, boot- en zeil handling. De brede en diepe rivier-monding biedt een altijd veilige aanloop van de haven. 3 Mijl naar het westen toe in de beschutte baai van Lagos ligt de delta van Alvor. Die voelt als de Waddenzee, met droogvallende platen en een intense diversiteit aan vogels.
Nog 2 mijl verder naar het westen hebben we de keuze tussen het aanlopen van de haven van Lagos. Of een bezoek aan de prachtige rotsformaties van Piedade. In de zomer doet iedere mijl in westelijke richting de wind verder toenemen. Voor een echte oceaanervaring verlaten we de baai van Lagos. We varen in ongeveer 2 uur tijd door naar de Kaap St. Vincent bij Sagres. Bij deze zuidwestpunt van Europa waait het altijd, meestal hard, en is de kans op ontmoeting met dolfijnen groot.

Een zeilboot in de Algarve

Binnen een paar uur varen naar het oosten zijn de havens Albufeira en Villamoura binnen bereik. Nog een stukje verder ligt grootse delta van Faro. Fijn ankeren voor het visserseilandje Culatra voor je je verplaatst naar ergens in Zuid Amerika.

Voor meerdaagse tochten is als bestemmingen Cadiz, Gibraltar, Tanger, Madeira en Lissabon.