Handige tips als u de Algarve bezoekt.


Handige tips als u de Algarve bezoekt.

Autoverhuur

Hoewel er wel openbaar vervoer is in de Algarve, zijn de mogelijkheden beperkt en veelal niet op elkaar aansluitend. Taxi’s zijn volop beschikbaar maar niet voordelig. Velen verkiezen dan ook de huur van een auto. Teneinde de maximale flexibiliteit en zekerheid te hebben en volop te kunnen genieten van al het moois dat de Algarve te bieden heeft.

Wij adviseren de gasten op Faroairport-carrental.com te kijken.

Zij pikken u met een busje op van P4 (50m van het vliegveld). En rijden u in 4 minuten naar hun eigen parkeerplaats. Ze zijn snel en betrouwbaar en leveren goede wagens tegen scherpe prijzen. Daarnaast bieden zij een uitstekende en zeer klantvriendelijke oplossing voor het betalen van tolgelden wanneer u van de snelwegen gebruik wilt maken. Uw auto afhalen en terugbrengen vlak bij het vliegveld. Dus wat wilt u nog meer. Ook voor slechts enkele dagen of gedeelte van uw vakantie een auto huren is mogelijk. Zij brengen de auto naar uw appartement en halen hem daar weer op aan het einde van de huurperiode.

Vluchten naar de Algarve

Vanuit Nederland en Belgie zijn er diverse maatschappijen die rechtstreeks vliegen op Lissabon, Porto en Faro. Vanuit Lissabon, een schitterende stad die een bezoekje zeker waard is, rijdt u in minder dan 3 uur over de snelweg (tol) naar uw appartement. En wanneer u landt op Faro bent u er al in 45 minuten. Maatschappijen die u zou kunnen bekijken zijn Ryanair en Transavia maar ook Flytap biedt mogelijkheden. Ook zij vertrekken van meerdere vliegvelden. (Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Eelde, Maastricht, maar ook Charleroi en Brussel)

Handige tips als u de Algarve bezoekt.

Stranden.

Carvoeiro en directe omgeving heeft meerdere heerlijke zandstranden zoals Praia de Carvoeiro, Praia Centianes,, Praia da Marinha, Praia de Benagil en het prachtige smokkelaarsstrandje Praia do Carvalho. De eerste twee zijn eenvoudig te voet bereikbaar.

Een strand in de Algarve

Verder naar het Westen liggen de stranden Praia do Vau. Praia do Alemao, Praia dos Tres Irmaos en natuurlijk het bekende strand van Alvor. Ook kunt u Praia Grande van Ferragudo bezoeken, Praia do Pintadinho en Praia dos Caneiros waar u uitstekend aan het strand kunt lunchen of dineren.