Ferragudo, een vissersdorp in Algarve


Ferragudo, een vissersdorp in Algarve. Aan de rivier de Arade en op 8 minuten rijden vanuit Carvoeiro ligt het dorp Ferragudo. Een heerlijk rustiek dorp dat erg veel van haar originaliteit heeft behouden. Een vissersdorp met vele kleine vissersbootjes in de getijdehaven. En met een veelheid aan visrestaurants langs de boulevard. Het dorp is tegen de heuvel gebouwd. Vanaf het kerkplein heeft u schitterend uitzicht op de rivier de Arade, de Atlantische Oceaan. U kunt ook ons appartement zien dat aan de overkant van Ferragudo ligt. (www.Portugalappartement.nl)

De haven van Ferragudo, Algarve, Portugal

Rommelmarkt in de Algarve – Zigeunermarkt op Zondag.

Elke 4 weken vindt er op zondag ochtend een zeer gezellige rommelmarkt plaats in het centrum van Ferragudo. Hier vindt u de meest uiteenlopende tweedehands artikelen. Tegen zeer lage prijzen (na onderhandeling) kunnen die uw eigendom worden. Een Bica (kopje koffie) met een “pastela de nata” op een van de terrasjes op het gezellige dorpsplein mag niet ontbreken. Een wandeling door de smalle straatjes van het oude Ferragudo, een vissersdorp in Algarve zal u bekoren. Evenals een bezoek aan Praia Grande.

Het strand van Ferragudo, Algarve, Portugal

Heerlijke zandstranden in de Algarve – Praia Grande aan de Arade

De stranden Praia Grande, Pintadinho en Praia dos Caneiros met het beroemde Restaurant Caneiros zullen u bekoren. Ook te bereiken  op de fiets. De parkeerplaatsen zijn klein  maar wel gratis.

En wilt u winkelen? Aqua Shopping – Portimão.

In het Noordelijke centrum van Portimão, vlak bij het ziekenhuis, is het nieuwe shoppingcentre Aqua gebouwd. Zeer luxe en met erg mooie winkels. De ondergrondse parkeergarage is gratis en erg groot, zodat u altijd overdekt parkeren kan. Vele liften brengen u naar de etages met winkels.