Carvoeiro in de zonnige Algarve


Ten Westen van Faro ligt het gewilde dorp Praia do Carvoeiro, in de zonnige Algarve. Een heerlijk gezellig dorp dat erg veel vakantiegangers en overwinteraars trekt. Van oorsprong een vissersdorp met vele kleine vissersbootjes op het zandstrand. Nu met een veelheid aan leuke kleine restaurants en winkeltjes. Voor de jongeren zijn er disco’s. Ook het waterpark  Slide and Splash in het naburige Estombar of Aqualand in Guia is een belevenis voor hen.

Carvoeiro in de zonnige Algarve.

Kenmerkend voor Carvoeiro is dat er geen hoge flats zijn gebouwd. In vele plaatsen langs de kust is dat helaas wel het geval. Neem Albufeira, Armacao de Pera en Praia da Rocha. Hierdoor blijft de vriendelijke uitstraling van Carvoeiro gewaarborgd.

Het strand van Carvoeiro, Algarve, Portugal

Mooie zandstranden bij uw appartement in de Algarve.

De stranden Praia do Carvoeiro, Praia Centianes, Praia do Carvalho en Praia de Benagil zijn stranden die fijn besloten liggen tussen de imposante gele rotsen. Met een boottocht kunt u de grotten en grillige rostkust vanuit de zee bewonderen. Ook ideaal voor een vakantie met hond want die is natuurlijk ook welkom.

Het pad naar het strand van Carvoeiro, Algarve, Portugal

Voor de liefhebbers van Golf zijn er in de directe omgeving drie zee gewilde courts. Vale da Pinto, Gramacho en Vale do Milho. Een van de vele goede hotels in de regio is hotel The Tivoli Almansor. Hier en in hotel Plaza is er zelfs een Skybar. Zeer gewild voor conferenties en dergelijke. Carvoeiro in de zonnige Algarve. De beste plek voor een heerlijke zomervakantie aan het strand of een overwintering in de Algarve.

Autoverhuur

Er is natuurlijk wel openbaar vervoer in de Algarve. De mogelijkheden zijn beperkt en veelal niet op elkaar aansluitend. Het huren van een auto is verkiesbaar voor de meeste mensen. U bent dat vrij om te staan en te gaan wanneer u de mooie Algarve verder gaat verkennen.