Monchique, Algarve, Portugal


Monchique Algarve Portugal voluit Serra de Monchique ligt op slechts 30 minuten rijden vanaf uw appartement Aurora Mar in Praia do Carvoeiro in de Algarve. Het dorp Monchique en omgeving is iets dat u echt gezien moet hebben en dat bekend staat vanwege de heerlijke ligging aan de kust, vele fijne terrasjes en uiteenlopende specialiteitenrestaurants!

Monchique Algarve Portugal

Het marktplaatsje Monchique is vooral bekend vanwege haar ligging op 458 m hoogte en het bijzondere uitzicht. Op het hoogste deel van de heuvelrug, bij het plaatsje Foia, bevinden zich picknick tafels en banken. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u genieten van het prachtige uitzicht. De inwoners van Monchique en mensen uit de wijde omgeving vullen op diverse plekken hun flessen met water. Water uit de eeuwige bronnen met zoet helder water uit de bergen. Water waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven. Zo is er in Caldas (bronnen) de Monchique een geweldige Spa om te relaxen maar ook hier staat de fabriek die de flessen Monchique drinkwater produceert.

Ook zeker de moeite waard om, speciaal in het donker, is het om het prachtige schouwspel van de sterren boven Portimao te bekijken. Er is namelijk geen enkele storende verlichting in de buurt, zodat u optimaal van het uitzicht kunt genieten. Erg romantisch en zonder lichtvervuiling!

Monchique, Algarve, Portugal

Nog meer natuurschoon treft u aan in het mooie gebergte Serra de Monchique. Deze vulkanisch gevormde bergketen beschermt de Algarve tegen weersinvloeden vanuit het Noorden. De bergketen scheidt de provincie Alentejo van de Algarve.

Een beekje met stromend water in Monchique, Algarve, Portugal

U kunt hier in het plaatsje en de schitterende omgeving mooie wandelingen maken en genieten van de vegetatie die nergens anders in de Algarve zo rijk is. Maar ook een heerlijke Frango (kip) Piri-Piri eten in een van de authentieke restaurants.