Fietsverhuur in de Algarve – Fiets Huren Algarve


Fietsverhuur in de Algarve – Fietsen in de Algarve

Fietsverhuur in de Algarve – Fiets Huren Algarve. Op diverse plaatsen in de Algarve, maar ook in Carvoeiro, bestaat de mogelijkheid om fietsen en/of bromfietsen te huren. Tegenwoordig is ook een elektrische fiets te huur en kunt u zelfs een mountainbike huren. Echt iets voor de sportieve avonturier om het ruig een onontgonnen binnenland van de Algarve te onderzoeken. De Algarve-gids.nl biedt een aantal opties:

Normaal Fietsen – Fietsverhuur.

Fiets Huren Algarve. Vaak kregen wij de vraag van, vooral Nederlanders waar ze fietsen konden huren tijdens hun vakantie in de Algarve. Dat was tot voor kort bijna onmogelijk. Via het bedrijf Megasport of Motorent in Praia do Carvoeiro  kunt u on-line fietsen huren die dan kosteloos op uw vakantie adres worden bezorgd en ook weer opgehaald.

Ook in de estrada do Farol, waaraan uw appartement in Carvoeiro ligt, is een fietsenverhuurbedrijf. Ze heten ebike-tours en bieden goede moderne fietsen aan.
Fietsverhuur in de Algarve - Fiets Huren Algarve

Voor groepen die zelf tochten willen organiseren kunt u extra services boeken zoals bv een volgauto.

Georganiseerd Fietsen – Mountainbiken

Huur een All Terrain Bike met helm en stuurtas. Kies één van de routes welke het westelijke deel van de Algarve beslaan. De routes variëren in lengte van 35 tot 95 km,. Van fietsen over makkelijk asfalt tot fietsen over het strand, van downhill fietsen tot omhoog trappen tot de toppen van de Monchique.
Alle routes bevatten informatie over culturele en historische plaatsen. Over waar je kunt lunchen of zwemmen zijn duidelijke aanwijzingen over de te volgen routes. Men houdt er niet van om veel auto’s tegen te komen tijdens het fietsen. Daarom gaan de routes zoveel mogelijk over rustige wegen; off the beaten track!

Fiets Huren Algarve

Georganiseerd Fietsen – Downhill fietsen

De tocht begint in Mexilhoeira Grande. Vanwaar je in een minibusje naar de hoogste top van de Algarve, de Foia met 902 m, wordt gebracht. Midden in de Serra de Monchique. Geniet van de prachtige vergezichten op zowel de zuid- als de westkust. Het restaurant bovenop de berg is altijd geopend en serveert lekkere koffie. Na een heldere uitleg fiets je terug naar de kust…easy going downhill!

De ervaren, meertalige, gids stopt op plaatsen met prachtige uitzichten. En vertelt je over de flora en fauna. Een service auto volgt de groep, van maximaal 16 personen. De aluminium ‘all terrain’ bikes zijn op maat gemaakt en hebben veilige hydraulische remmen van Magura. Tevens comfortabele gelzadels en voorvering. Het stuur staat hoger dan op een normale fiets. Hierdoor kan je in een veilige en comfortabele houding van de tocht genieten.

Ze zorgen voor een helm en een fles water. Deze tochten zijn geschikt voor iedereen tussen 15 en 65 jaar met enige fietservaring. Aldus Megasport.