Carvoeiro in de zonnige Algarve


Carvoeiro in de zonnige Algarve

Ten Westen van Faro ligt het gewilde dorp Carvoeiro, een heerlijk gezellig dorp dat erg veel vakantiegangers en overwinteraars trekt. Van oorsprong een vissersdorp met vele kleine vissersbootjes op het zandstrand. Nu met een veelheid aan leuke kleine restaurants en winkeltjes. Voor de jongeren zijn er disco’s. Ook het waterpark  Slide and Splash in het naburige Estombar of Aqualand in Guia is een belevenis voor hen.

Kenmerkend voor Carvoeiro is dat er geen hoge flats zijn gebouwd. Zoals wel het geval is in Albufeira, Armacao de Pera en Praia da Rocha. Hierdoor blijft de vriendelijke uitstraling gewaarborgd.

Het strand van Carvoeiro, Algarve, Portugal

De stranden Praia do Carvoeiro, Praia Centianes, Praia do Carvalho en Praia de Benagil zijn stranden die fijn besloten liggen tussen de imposante gele rotsen. Met een boottocht kunt u de grotten vanuit de zee bewonderen.

Het pad naar het strand van Carvoeiro, Algarve, Portugal

Voor de liefhebbers van Golf zijn er in de directe omgeving drie zee gewilde courts. Vale da Pinto, Gramacho en Vale do Milho. Een van de vele goede hotels in de regio is hotel The Tivoli Almansor.  Zeer gewild voor conferenties en dergelijke. Carvoeiro in de zonnige Algarve. De plek voor een heerlijke zomervakantie aan het strand of een overwintering in de Algarve.

Autoverhuur

Hoewel er natuurlijk wel openbaar vervoer is in de Algarve, zijn de mogelijkheden beperkt en veelal niet op elkaar aansluitend. Velen verkiezen dan ook de huur van een auto, teneinde de maximale flexibiliteit en zekerheid te hebben en volop te kunnen genieten van al het moois dat de Algarve te bieden heeft.

Wij adviseren onze gasten te kijken op Faroairport-carrental.com