Portimão, Algarve, Portugal


Portimão in de Algarve, Portugal is, na Faro de tweede grotere stad van de Algarve en de grootste commerciële havenstad. Ook de grootste sardinevloot van Portugal is hier gehuisvest, gelegen aan de monding van de Rio Arade. De visverwerkende industrie vormt daarom een belangrijke bron van inkomsten in deze stad.

Portimão, Algarve, Portugal

Ook het toerisme is een belangrijke pijler en op velerlei wijze wordt hier veel aandacht aan besteed. Kenmerkend is de nieuwe boulevard waarlangs het heerlijk lopen is en de vele terrasjes zijn uitnodigend. Aan de bekende metalen brug kunt u sardines eten die ter plaatse worden bereid.

 

De pier van Portimão, Algarve, Portugal Oud schip in de haven van Portimão, Algarve, Portugal

Het bevaren van de oude handelsroute via de rivier de Arade naar de vroegere hoofdstad van de Algarve, Silves is een andere toeristische attractie. Het grootste ziekenhuis van de Algarve is in Portimão gevestigd en alle specialistische behandelingen worden er verricht. Mocht het nodig zijn, dan kunt u ook terecht in Alvor in de Clinica Particular, een particulier ziekenhuis waar veelal ook Nederlands wordt gesproken en waar behandelingen veelal ook door uw verzekering worden gedekt. De binnenstad van Portimão wordt voortdurend gemoderniseerd waarbij het historische karakter zoveel mogelijk bewaard blijft.

De oude stad Portimão kenmerkt zich door haar gemoedelijke sfeer en vele winkels en restaurants. Het centrum is heel gezellig en biedt vele winkels, terrasjes en restaurants, maar ook het toeristische gedeelte van de stad, Praia da Rocha geheten, trekt erg veel toeristen en bekijks. Wandelt u eens langs de boulevard en geniet van alles om u heen. In ons appartement www.PortugalAppartement.nl woont u in de directe nabijheid van al dit moois en kijkt u uit op de rivier de Arade en de Atlantische Oceaan.