Monchique, Algarve, Portugal


Monchique,Algarve, Portugal

of voluit Serra de Monchique ligt op slechts 30 minuten rijden vanaf uw appartement in de Algarve. Een een dorp/omgeving dat u echt gezien moet hebben!

Het marktplaatsje Monchique is vooral bekend vanwege haar ligging op 458 m hoogte en het bijzondere uitzicht. Op het hoogste deel van de heuvelrug, bij het plaatsje Foia bevinden zich picknick tafels en banken. Onder het genot van een hapje en drankje genieten van het prachtige uitzicht. De inwoners van Monchique en mensen uit de wijde omgeving vullen op diverse plekken hun flessen met water. Water uit de eeuwige bronnen met zoet helder water uit de bergen, water waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven. Zo is er in Caldas (bronnen) de Monchique een geweldige Spa om te relaxen.

Ook zeker de moeite waard om, ook in het donker, het prachtige schouwspel van de sterren boven Portimao te bekijken. Er is namelijk geen enkele storende verlichting in de buurt, zodat u optimaal van het uitzicht kunt genieten. Erg romantisch!

Monchique, Algarve, Portugal

Nog meer natuurschoon treft u aan in het mooie gebergte Serra de Monchique. Deze vulkanisch gevormde bergketen beschermt de Algarve tegen weersinvloeden vanuit het Noorden.

Een beekje met stromend water in Monchique, Algarve, Portugal

U kunt hier in Monchique Algarve Portugal mooie wandelingen maken en genieten van de vegetatie die nergens anders in de Algarve zo rijk is. Maar ook een heerlijke Frango (kip) Piri-Piri eten in een van de authentieke restaurants.